Ga direct naar inhoud
Nieuws

Even voorstellen: Andy Allen - Nieuw lid van LC Gelderland

16 april 2024 | - Rob Krabbenborg

Mijn naam is Andy Allen, geboren en getogen in Zuidelijk Afrika. Sinds kort ben ik lid geworden van de LC Gelderland en ik stel mezelf graag even voor aan de leden

Andy Allen - Nieuw lid van LC Gelderland

Mijn naam is Andy Allen, geboren en getogen in Zuidelijk Afrika. Na de middelbare school in Zimbabwe heb ik mijn opleiding in natuurbehoud in het Verenigd Koninkrijk afgerond, terwijl ik ook reisde met lange verblijven in landen als Costa Rica, Peru en Madagascar. Na mijn master ben ik begonnen met een carrière in onderzoek, waarbij ik vier jaar in Zweden heb gewoond en mijn PhD heb afgerond terwijl ik onderzoek deed naar elanden met als doel onze kennis over hun migraties te verbeteren om het populatiebeheer te ondersteunen. Zeven jaar geleden ben ik naar Nederland verhuisd, waar ik vijf jaar betrokken was bij een onderzoeksproject over scholeksters en de oorzaken van hun achteruitgang. Bijna twee jaar geleden ben ik begonnen als docent Diermanagement bij Van Hall Larenstein in Velp, waarbij ik studenten voorbereid om enkele van de problemen aan te pakken terwijl we streven naar een samenleving van mens en natuur.

 

Sinds mijn jeugd ben ik altijd gefascineerd geweest door de natuur en begon ik bijvoorbeeld op 12-jarige leeftijd met vogels kijken. Samen met mijn vrouw en twee jonge kinderen wonen we op een kleine boerderij op 't Gelders Eiland met geiten, schapen en kippen en onze eigen pogingen tot natuurontwikkeling om de biodiversiteit op ons land te vergroten, wat goed gaat met meer dan 20 soorten dagvlinders die ons land elk jaar gebruiken. We bezoeken regelmatig gebieden zoals het Bergherbos, de Veluwezoom, en meer recentelijk ook Planken Wambuis via de hogeschool.

 

Met mijn rol in het onderwijs en mijn passie voor natuur, wilde ik meer betrokken raken bij natuurorganisaties en de vraagstukken in de natuur. Ik kijk uit naar een rol in de ledencommissie van Natuurmonumenten, waar ik hoop nog meer te leren en natuurlijk ook mijn eigen ervaring te kunnen bijdragen aan de leden van Natuurmonumenten.

 

Met vriendelijke groet,

 

Andy

- Rob Krabbenborg