Ga direct naar inhoud
Nieuws

Februari controle mtb-vignetten Veluwezoom

03 februari 2022 | Susanne Blommaert

In de weekenden van februari controleren boswachters van Veluwezoom of mtb’ers in bezit zijn van een geldig mtb-vignet. Heb je nog geen vignet? Bestel ‘m nu online en je kunt meteen op je mountainbike stappen.

mtber Nationaal Park Veluwezoom

Het vignet bestel je hier >

Waarom een vignet?

Routes kosten geld. Voor een goede mtb-route zijn onderhoud, bewegwijzering en veiligheid heel belangrijk. De opbrengst van de vignetverkoop dekt niet alle kosten. Daarom wordt een deel van het onderhoud gedaan door vrijwilligers.  Boswachters voeren geregeld controles uit zoals op loshangende takken of andere gevaarlijke situaties. Soms krijgen zij meldingen die zij checken en oplossen. Iedere week is er een onderhoudsploeg bezig om de route van in tiptop conditie te houden. Zij hebben materialen en gereedschap nodig om de paden veilig, begaanbaar, bewegwijzerd en schoon te maken en te houden. Lees meer >

Een mtb-vignet. Jij hebt 'm toch ook?

Het vignet is geldig op mtb-paden in alle gebieden van Natuurmonumenten!

Waarom controle?

Mtb’ers dragen met hun vignet bij in de kosten van onderhoud, bewegwijzering en veiligheid. Het is wel zo eerlijk als iedere mountainbiker evenveel bijdraagt! Daarom zijn controles af en toe nodig. De boswachters gebruiken de controle ook om te horen wat de mtb’ers van de route vinden en of er nog aandachtspunten zijn waar ze naar moeten kijken.

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert