Ga direct naar inhoud
Nieuws

Jochem van Gelder adopteert eerste lammetje Rhedense schaapskudde

18 maart 2022 | Susanne Blommaert

Met de adoptie van lammetje Evita steunt Jochem van Gelder de Rhedense schaapskudde. Jij kunt ook meedoen!

Jochem van Gelder adopteert Evita

Evita, zo doopte Jochem van Gelder ‘zijn’ schattige wollige lam. Naar de vroegere presidentsvrouw van Argentinië, inderdaad. De adoptie is symbolisch, want Evita blijft gewoon bij haar moeder. Door het lam te adopteren steunt Jochem de kudde financieel en laat hij zien hoe belangrijk de kudde is. De schapen zijn niet alleen erg leuk om te zien, ze hebben ook een functie in het beheer van het natuurgebied. Zonder hun gegraas zouden de beroemde heideheuvels van Veluwezoom namelijk snel dichtgroeien. De schapen zijn dus eigenlijk de grasmaaiers van de heide!

Jochem van Gelder is vooral bekend van televisieprogramma's als Willem Wever en Praatjesmakers. Ook was hij deelnemer aan Wie is de Mol en is hij regelmatig te zien bij Omroep Gelderland. Met deze adoptie treedt dieren- en kindervriend Jochem in de voetsporen van andere (televisie)persoonlijkheden zoals Fenna Ramos, Lieke van Lexmond, Hans Dorrestijn, Lucille Werner en Caroline Tensen.

Lam Evita had aan belangstelling geen gebrek

Lam Evita had aan belangstelling geen gebrek

Lammetjesdag

Jij kunt de kudde ook steunen door online een lammetje te adopteren. Of kom op zondag 27 maart naar de schaapskooi tijdens Lammetjesdag.

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert