Ga direct naar inhoud
Nieuws

Drukte in Nationaal Park Veluwezoom - Doe de afvalbingo

17 september 2020 | Sanne Rameckers

In deze Corona zomer weet menig Nederlander de prachtige Veluwezoom te vinden. Dit leidt tot drukte in het gebied en het brengt soms ook ongemak met zich mee. Bijvoorbeeld achterblijvend afval. Help ons door jouw afval mee naar huis te nemen en niet achter te laten in de natuur. Aanstaande zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Daarom kun je vanaf dit weekend gratis een Afvalbingo kaart bij ons afhalen. Dat maakt het opruimen een stuk leuker.

zwerfvuil

In deze tijd van het jaar is het altijd druk in Nationaal Park Veluwezoom. Maar zo druk als deze zomer is het nog niet eerder geweest. Dit is niet altijd leuk, zeker niet als er na zo'n mooie zonnige zomerdag zoveel afval in de natuur achterblijft.

Wij zijn er als natuurbeschermingsorganisatie super trots op dat er zoveel mensen van 'De Posbank' komen genieten. Maar vergeet niet dat er dagelijks medewerkers en vrijwilligers in touw zijn om routes te onderhouden, de heide open te houden en bovendien de paden veilig te houden om jou een fantastische dag in de natuur te laten beleven. Helaas wordt dat werk bemoeilijkt door de tijd die zij kwijt zijn aan het opruimen van het zwerfvuil.

Daarom doen wij een beroep op jou!

Aanstaande zaterdag wordt de jaarlijks terugkerende World Cleanup Day georganiseerd. Een mooie gelegenheid om te vragen of je ons wilt helpen om het natuurgebied schoon te houden. Om dit voor kinderen leuker te maken kun je vanaf dit weekend een GRATIS afvalbingo kaart bij Bezoekerscentrum Veluwezoom afhalen. Zo kunnen jullie tijdens een wandeling, al dan niet met de kids, direct mee helpen de natuur wat schoner te maken. We hebben voor de fanatiekelingen zelfs een aantal grijpstokken te leen zodat je geen vieze handen krijgt. Meld je aan de balie en help mee!

Wil je daarna nog meer doen om de Natuur in Nederland te beschermen? Word lid van Natuurmonumenten en/of OERRR en ontvang een mooi cadeau als dank. Meld je aan bij de balie van Bezoekerscentrum Veluwezoom.

Corona maatregelen

Tot slot willen wij u nogmaals wijzen op de Corona maatregelen die in de bezoekerscentra en natuurgebieden van Natuurmonumenten gelden. Zeker gezien de drukte van de laatste tijd vragen wij de 1,5 meter maatregel ook in het bezoekerscentrum, horeca en bij het gebruik van het toilet in acht te nemen.

Op naar een mooi weekend! Zie ik je zaterdag?

 

Sanne Rameckers