Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kom zaadbommetjes maken in pop-up store Arnhem

03 maart 2015 | Susanne Blommaert

Elke zaterdag- en zondagmiddag in maart kun je samen met boswachters van Natuurmonumenten gratis zaadbommetjes maken in de tijdelijke winkel van Weleda aan de Koningstraat 2 in Arnhem. Kom ook en zet Nederland in bloei!

Kom zaadbommetjes maken in pop-up store Arnhem

Oogverblindende bloemrijke graslanden en akkers. Wie weet ze nog te vinden: de weilanden vol pinksterbloemen en boterbloemen, akkers met korenbloemen en klaprozen? Eeuwenlang gemeengoed in Nederland, maar tegenwoordig een zeldzaamheid. Samen met Weleda zet Natuurmonumenten zich in voor de terugkeer van bloemrijke natuur. Iedereen kan helpen om Nederland in bloei te zetten.

Zaadbommetjes

Alle kleine beetjes helpen om Nederland in bloei te zetten. Zaadbommetjes zijn een mengsel van potgrond en klei waarin bloemzaden zitten. Je kunt de bommetjes in je eigen tuin een plekje geven, maar ook neergooien op plekken die wel opgefleurd kunnen worden, zoals braakliggende stukken grond.

placeholder

Waar?

Je vindt de tijdelijke winkel Weleda on tour aan de Koningstraat 2 in hartje Arnhem.Kaart >>

Samen Nederland in bloei zetten

Sinds dit jaar werken Natuurmonumenten en Weleda samen. Natuurmonumenten zet zich in voor de terugkeer van bloemrijke graslanden en akkers. Dat is goed voor insecten en allerlei soorten vogels. Weleda, producent van natuurcosmetica en geneesmiddelen, biedt financiële steun. De activiteiten van Natuurmonumenten in de tijdelijke winkel Weleda on tour in Arnhem is een uiting van de samenwerking tussen beide partijen.

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo