Ga direct naar inhoud
Nieuws

NMF Kamermuziekfestival bij de Carolinahoeve

23 augustus 2023 | Tanja Greve

In het weekend van 6 tot 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. Op de Carolinahoeve wordt een uiteenlopend muzikaal programma aangeboden. Van barok tot hedendaags, van klassieke hits tot jazz muziek. Dat wil je niet missen!

NMF Kamermuziekfestival

Spectaculair muzikaal programma bij de Carolinahoeve

Krijg op zaterdag hernieuwde energie van de rhythm 'n blues tijdens het openluchtconcert van het Sam Ghezzi Quintet . Deze avontuurlijke musici strijken hier neer om hun eigen composities ten gehore te brengen. Het is rhythm & blues, de jaren vijftig en zestig. Van boogaloos tot ballads. Muziek om jou als passant op te zwepen en op te warmen voor de rest van je wandeling door het prachtige gebied. Geniet op zondag van klassieke muziek door jong natuurtalent. Charlotte Kouwe brengt tijdens dit familieconcert bekende en onbekendere werken van onder meer Bach, Piazzolla, Saint-Saëns en Pärt ten gehore. Iedereen is welkom en stilzitten hoeft niet! De concerten kunnen gecombineerd worden met een lunch of borrelarrangement. 

Kijk hier voor het volledige programma en het reserveren van kaarten. 

Passie voor cultureel erfgoed

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseren het festival dit najaar voor de vierde keer. Drie dagen lang brengen 135 bekende musici en jonge natuurtalenten cultureel erfgoed door heel Nederland tot leven. Geïnspireerd door de natuur, de locatie of het instrument dat zij bespelen. In totaal zijn er ruim zestig optredens. Van schemerconcerten in een natuurlijk amfitheater bij Landgoed Haarzuilens, tot een kinderconcert in de Koeienzaal of muzikale wandelingen over Buitenplaats De Tempel. En van swingende rhythm ‘n blues in een oude hoeve op de Veluwe, tot intieme strijkensembles bovenop een berg in een kluizenaarswoning, uitkijkend over het Geuldal.

Boswachters van Natuurmonumenten vertellen ter plaatse over de unieke gebouwen en het omringende landschap, terwijl de muziek het verhaal vertelt van de soms eeuwenoude instrumenten. Veel deelnemende musici, onder wie Nino Gvetadze, Adinda van Delft, Rembrandt Frerichs, Merel Vercammen, Judith van der Klip, het Dudok Quartet en de gebroeders Spronk, bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Voor het volledige programma en het reserveren van kaarten zie nm.nl/kamermuziekfestival.

Tanja Greve