Nieuws van de boswachter

Ontdek de Gazelle fietsroute door Dieren en Veluwezoom

25 maart 2021 | Susanne Blommaert

Stap op de pedalen en trek er lekker op uit met deze fietsroute die boswachters samen met Gazelle voor je uitstippelden.

Gazelle fietsroute Dieren en Veluwezoom

De afwisselende route van 31 km start in Dieren, de vertrouwde thuishaven van Gazelle. Daar kun je de moderne Gazelle-fabriek bewonderen. De route combineert sporen uit een rijk verleden met de gevarieerde natuur van Veluwe en IJssel. In het heuvelachtige gebied is het één keer flink klimmen geblazen. Eenmaal boven geniet je van een fraai uitzicht over de Veluwezoom en directe omgeving.

Vanwege de heuvels kan een e-bike prettig zijn, maar dit is zeker geen must. Er zijn verschillende plekken om even op adem te komen en de benen te strekken. Neem de tijd en kijk om je heen. Misschien zie je wel Schotse hooglanders, wilde zwijnen of edelherten. Neem vooral een verrekijker mee!

Bekijk route >

Samenwerking

Deze fietsroute is het eerste gezamenlijke initiatief van Natuurmonumenten en Gazelle. Met de samenwerking komen twee partners samen die goed bij elkaar passen en elkaar versterken. Vanaf de fiets kun je het natuurschoon prima ontdekken. De fiets is een duurzaam vervoermiddel en het trappen op de pedalen komt de gezondheid ten goede.

 

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo