Ga direct naar inhoud
Nieuws

Opknapbeurt trap Koepel de Kaap – wandelpad omgeleid

12 mei 2024 | Susanne Blommaert

Wandelaars opgelet: de komende weken krijgt de trap bij Koepel De Kaap een opknapbeurt. Tijdens het werk kun je gebruikmaken van een omleidingsroute, aangegeven met groene pijlen.

De trap bij Koepel De Kaap is aan een opknapbeurt toe

Meer dan 100 treden telt hij, de bekende trap midden in de heuvelige natuur bij Koepel De Kaap in Nationaal Park Veluwezoom. Een pittige klim of afdaling voor wandelaars, en geliefd bij mensen die aan hun conditie willen werken. Voor iedere trap geldt: veiligheid voor alles. Nu steeds meer treden verrot raken, is het hoog tijd voor een opknapbeurt. Om de trap weer veilig te kunnen gebruiken moeten de treden allemaal worden vervangen. Ook de leuning zal worden vernieuwd. De werkzaamheden zijn de komende weken gepland en duren naar verwachting tot eind mei. 

Wandelroute omgeleid

Tot je de trap bij Koepel De Kaap weer kunt gebruiken, is er een omleidingsroute tussen de knooppunten 93 en 27; deze is aangegeven met groene pijlen. Op dit kaartje zie je hoe de omleidingsroute loopt:

Omleidingsroute voor wandelaars bij Koepel De Kaap

We vragen dus even geduld tot je de trap weer kunt gebruiken. Volg tijdelijk de groene pijlen en geniet van je wandeling in Nationaal Park Veluwezoom.

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert