Nieuws van de boswachter

Samenwerking met hardloopgroepen Veluwezoom

18 september 2015 | Susanne Blommaert

Er staat een nieuw bankje in Nationaal Park Veluwezoom. Het bankje is een resultaat van de samenwerking tussen Natuurmonumenten en hardloopgroepen uit de omgeving.

Samenwerking met hardloopgroepen Veluwezoom

Sinds enkele jaren heeft Natuurmonumenten een afspraak met de hardloopgroepen Safari-Joggen en Trailxperience Veluwezoom; onlangs is Mindful Run daar bijgekomen. De hardloopgroepen vragen een vergunning aan bij Natuurmonumenten en dragen een bepaald bedrag af per deelnemer.

 

placeholder

De gidsen van Safari-Joggen wilden hun bijdrage graag besteden aan een specifiek project. Dit is een robuust bankje geworden van duurzaam acaciahout, passend in het natuurlijke landschap. “We zijn erg blij dat we op deze manier een tastbare bijdrage hebben kunnen leveren aan de natuurbeleving binnen dit prachtige natuurgebied”, aldus Rob Heusinkveld, initiatiefnemer en gids van Safari-Joggen. Het bankje staat langs de Tunnekesweg en biedt een prachtig vergezicht over de Rheder- en Worthrhederheide. Op die plek heb je een goede kans om edelherten te spotten.

Net als voor andere bezoekers geldt voor de hardloopgroepen dat ze op de paden moeten blijven en alleen tussen zonsopkomst en zonsondergang in het natuurgebied mogen zijn. Daarnaast vraagt Natuurmonumenten de hardloopgroepen om een financiële bijdrage om de recreatieve voorzieningen in het gebied te kunnen onderhouden.

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo