Ga direct naar inhoud
Nieuws

Toezichthouders houden gezamenlijke actie op Veluwezoom

31 mei 2021 | Susanne Blommaert

Boa’s van verschillende organisaties hielden gisteren met de politie een gezamenlijke actie op Veluwezoom.

Wild zwijn met jongen

Om het natuurgebied te kunnen beschermen is het belangrijk dat bezoekers zich aan de toegangsregels houden. Zoals: honden aan de lijn houden en op de paden blijven. Alleen zo kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat de natuur zo mooi blijft als ze nu is. Helemaal in deze tijd van het jaar, nu dieren hun jongen krijgen, is verstoring extra vervelend.

Onze toezichthouders zijn regelmatig in het gebied om mensen aan te spreken op hun gedrag en indien nodig, te bekeuren. Soms houden zij gezamenlijke acties, zoals gisteren. Boa’s van de gemeente Rheden, Staatsbosbeheer, Landgoed Rosendael en Natuurmonumenten sloegen de handen ineen en kregen daarbij hulp van de politie. Ze controleerden op verschillende plekken in de omgeving.

In een tijdsbestek van een paar uur slingerden zij zo’n dertig personen op de bon. Bijna alle bekeuringen werden uitgedeeld aan mountainbikers die zich buiten de route begaven. “Dat is jammer en ook helemaal niet nodig. Er ligt een schitterende, gevarieerde mountainbikeroute op Veluwezoom. Gebruik die gewoon,” zegt boswachter Paul Jansen. “Wandelaars, fietsers, mountainbikers, iedereen is welkom in de natuur, zolang je je aan de huisregels houdt. Doe je dat niet, dan riskeer je een prent. Hou je dus aan de regels, blijf op de paden en houd je hond aan de lijn. Zo is jouw bezoek aan Veluwezoom prettig voor de natuur, voor andere bezoekers én voor jezelf."

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert