Nieuws van de boswachter

Trainingsrondjes voor iedereen op Veluwezoom

22 januari 2015 | Susanne Blommaert

Je kunt je goede voornemen om meer te bewegen, het makkelijkst volhouden als je kiest voor een mooie, natuurlijke omgeving. Zo leent Nationaal Park Veluwezoom zich prima voor hardlooptrainingen op alle niveaus.

Trainingsrondjes voor iedereen op Veluwezoom

Van beginnende jogger tot doorgewinterde hardloopfanaat: ze kunnen allemaal terecht in Nationaal Park Veluwezoom. Er zijn tientallen paden, sommige flink heuvelig, andere wat vlakker. Of je nu een klein rondje van 2 km wil lopen of je krachten op de proef wilt stellen op een langer traject, het kan allemaal.

Trailruns

Onverharde paden, soms met waterplassen of modder, krappe bochtjes, stijgen en dalen... het maakt trailrunnen uitdagender en zwaarder dan 'gewoon' hardlopen. Je kan zelf een rondje uitstippelen of gebruikmaken van de Trailrun Veluwezoom, die je kan vinden in onze gratis routeapp voor je Android-telefoon of iPhone en op deze site. De Trailrun Veluwezoom is een afwisseling van bos, heide en zand en biedt veel uitdaging door de soms behoorlijk steile klimmetjes. Begin- en eindpunt bij Bezoekerscentrum Veluwezoom

Kaart met routes

In onze webshop is een kaart van Nationaal Park Veluwezoom en het Deelerwoud verkrijgbaar, waarop je alle gemarkeerde paden kunt vinden. Of kijk om inspiratie op te doen op deze PDF met routes.

Inzetje Safari-joggers

Helemaal bijzonder is de combinatie wild kijken - hardlopen. Dat kan bij Safari-joggen. In kleine groepjes ga je op pad; het tempo wordt aangepast aan de snelheid van het groepje. De kans op het zien van herten, reeën of zwijnen is groot. Sympathiek: van de 15 euro inschrijfgeld draagt Safari-joggen € 2,50 af aan het Geldersch Landschap en Natuurmonumenten.

placeholder
Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo