Nieuws van de boswachter

Vanaf half juli: mtb'en op nieuwe route Veluwezoom

01 juli 2019 | Susanne Blommaert

Vanaf half juli kun je gebruik maken van het grootste deel van de nieuwe mtb-route in Nationaal Park Veluwezoom. Na de zomer worden nog tracés toegevoegd, waarna de gehele route in november officieel zal worden geopend.

Nieuwe MTB-route Veluwezoom
Schildjes MTB-route Veluwezoom

In nauwe samenwerking tussen boswachters, mtb-community en ecologen is de nieuwe route tot stand gekomen. Mede gezien de aard van het gebied was de aanleg een uitdagende klus. De hele route wordt voorzien van nieuwe palen en bordjes. Zodra de markering helemaal op orde is, vanaf 13 juli, wordt de oude route gefaseerd opgeheven.

Je kunt de hoofdroute herkennen aan het groene mtb-symbool. De hoofdroute kan in twee richtingen worden gefietst. Er zijn drie startpunten met horeca van waaruit een route naar de hoofdroute is aangegeven en drie locaties waar de hoofdroute kan worden ingekort. Verder zijn er extra single en dubbeltracks, deze zijn herkenbaar aan het rode mtb-symbool. In het najaar worden nog enkele rode tracks aangelegd. Horecagelegenheden langs de route zijn aangegeven met blauwe horecabordjes en richtingspijlen.

Voor de nieuwe route geldt: fietsen buiten de fietspaden en verharde wegen is alleen toegestaan op de als mountainbike route gemarkeerde paden: driehoek met 2 rondjes (groen en rood).

Aandachtspunten

  • In Nationaal Park Veluwezoom is een geldig MTB-vignet verplicht.
  • Toegang alleen tussen zonsopgang en zonsondergang.
  • De tijdelijke kaart geeft de voor mountainbike-gebruik gemarkeerde paden aan.
  • Aan de kaart kunnen geen rechten worden ontleend.
  • De markering in het veld is leidend.

 

Wegen- en padenproject

De vernieuwing van de mtb-route maakt deel uit van het Wegen- en padenproject in Nationaal Park Veluwezoom.

Tijdelijke kaart MTB-route
Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo