Nieuws van de boswachter

Veluwezoom op Google Street View

27 juni 2016 | Susanne Blommaert

Dit najaar zal Nationaal Park Veluwezoom te zien zijn op Google Street View. Eind juni werden er opnames gemaakt in het natuurgebied.

Veluwezoom op Google Street View

Met een speciale draagbare camera, de zgn. Trekker, werden twee routes vastgelegd. Een medewerker van Google liep behoedzaam door de heuvelige natuur met de grote groene rugzakcamera op zijn rug. De eerste route is een deel van de populaire wandelroute">https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-veluwezoo… Veluwezoom-Posbank, startend in Bezoekerscentrum Veluwezoom en over de bekende heideheuvels. Het tweede stuk voert door een bosrijk deel van dehttps://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/nationaal-park-veluwezoom/…; NS-route van de Posbank naar de Carolinahoeve.

placeholder

Opnames voor Google Street View bij de PosbankFotograaf: Susanne BlommaertBron: Natuurmonumenten

Zwijnen in beeld


Door de vele regen van de afgelopen weken was het spannend of de opnames door konden gaan. Er was opnieuw wisselvallig weer voorspeld. Gelukkig was het in de ochtenduren droog in het natuurgebied. In het deel van de route dat door de Koningslaan voert, brak de zon nog even door. Onderweg liepen enkele wilde zwijnen langs het pad. De dieren zullen op de Street View-beelden te zien zijn.


Rondkijken


Boswachter José Lamain bereidde de routes voor: “We zijn heel blij dat het gelukt is om tussen alle regenachtige dagen door, dit mooie natuurgebied vast te leggen voor Google Street View. Straks kun je vanaf je pc of tablet even rondkijken, en de geweldige variatie van Veluwezoom zien, hoe gaaf is dat! De kans is groot dat je daarna zelf een kijkje wilt komen nemen.” Wie Veluwezoom op Google Street View wil bekijken, moet nog even geduld hebben. De beelden moeten nog worden verwerkt en zullen naar verwachting dit najaar te zien zijn.


Samenwerking Google – Natuurmonumenten


Natuurmonumenten en Google werken samen om uiteindelijk 25 Nederlandse natuurgebieden in kaart te brengen via Google Street View, zodat bezoekers ze door middel van 360-graden beelden kunnen bekijken. De">https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/griend-eerste-nederlandse-natuur… start van deze samenwerking vond plaats op het eiland Griend.

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo