Nieuws van de boswachter

Wandelpaden omgeving Posbank voorjaar 2019

01 maart 2019 | Susanne Blommaert

Wil je komen wandelen op het heidegebied bij de Posbank? Check dan de kaart op deze pagina, want er zijn wat paden veranderd!

Wandelroute Veluwezoom-Posbank bij Arnhem

Na de werkzaamheden afgelopen winter zijn de meeste wandelpaden in het heidegebied bij de Posbank nu klaar. Op dit moment wordt er niet gewerkt, om broedende vogels zoveel mogelijk rust te gunnen. Later dit jaar worden er nog wat puntjes op de i gezet en zullen de routes verder worden uitgewerkt. Maar je er kunt ook nu al prima wandelen! De zwarte route (Veluwezoom-Posbank) is goed te lopen met hulp van onderstaande kaart. Loop je de gele route tussen de Posbank en de Lappendeken, dan is alleen het stukje tussen Koepel de Kaap en paviljoen De Posbank veranderd.

Wandelpaden omgeving Posbank per 1 maart 2019

Uit deze wandelpaden kun je in de omgeving van de Posbank kiezen

DOWNLOAD KAART IN PDF >

 

Help ons mee

Het werk op de heide in de omgeving van de Posbank ligt nu stil tot augustus om de broedende vogels niet te verstoren. Jij kunt ons helpen om de dieren hun broodnodige rust te geven. Blijf op de wandelpaden en ga niet over over – veel smallere – veepaadjes  of helemaal buiten de paden struinen. De wandelpaden zijn goed herkenbaar aan de breedte van 1.60 m. Alvast dank voor je medewerking!

Wandelpad Herikhuizerveld

De wandelpaden zijn duidelijk herkenbaar aan hun breedte

Over de kaart

We doen ons best om de kaart zo nauwkeurig mogelijk met de situatie in het gebied overeen te laten komen. Toch kan het gebeuren dat er kleine verschillen ontstaan, hiervoor vragen we begrip. Volg altijd de aanwijzingen in het veld.

 

Waarom wordt er gewerkt?

Nationaal Park Veluwezoom is een populair natuurgebied. Om de vele bezoekers ook in de toekomst te kunnen blijven ontvangen, werkt Natuurmonumenten aan de verbetering van het stelsel van wegen en paden in het gebied. Lees de informatie over het Wegen- en Padenproject >

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo