Nieuws van de boswachter

Wildobservatiepost Elsberg tijdelijk dicht

17 augustus 2020 | Susanne Blommaert

Het werd de laatste tijd soms zo druk bij wildobservatiepost De Elsberg dat je er onvoldoende afstand kon houden. Ook het smalle pad ernaartoe was soms overvol. Natuurmonumenten sluit De Elsberg daarom tijdelijk.

Wildobservatiepost De Elsberg

Op de Elsberg heb je een schitterend uitzicht over de Worthrhederheide in Nationaal Park Veluwezoom. Het is een fijne plek om dieren te spotten. Maar de laatste tijd werd het er te druk in de relatief kleine hut (die 8 m in doorsnede is).1,5 meter afstand houden was niet meer mogelijk. Natuurmonumenten heeft daarom helaas De Elsberg tijdelijk moeten sluiten.

Wanneer?

Vanaf maandag 17 augustus a.s. is De Elsberg dicht. De sluiting duurt zolang het nodig is. Via deze pagina kun je steeds de nieuwste informatie lezen over coronamaatregelen in gebieden van Natuurmonumenten. >

Waar wel naar toe?

Wil je van het uitzicht over de Worthrhederheide genieten, en Schotse hooglanders en misschien zelfs edelherten zien, dan kun je bijvoorbeeld op de Burgemeester Bloemersweg terecht (parkeren op P Herikhuizerveld of P Bosrand).

Ook deze wandeling rond de Rheder- en Worthrhederheide is een aanrader.

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo