Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wolven in de picture bij bezoekerscentrum Veluwezoom

02 september 2022 | Sanne Rameckers

In september en oktober is er extra aandacht voor de wolf in bezoekerscentrum Veluwezoom.

wolf

De wolf is definitief terug in de Nederlandse natuur. Afgelopen maanden zijn op diverse plekken welpen gesignaleerd. Voor het eerst, sinds de wolf terug is in Nederland, zijn er welpen geboren in Zuidwest-Drenthe en Zuidoost-Fryslân. Eerder deze zomer verschenen verschillende berichten over welpen op de Midden- en Noord-Veluwe. De wolf is een schitterend dier dat een belangrijke rol speelt in de natuur.

Op 15 september gaat de langverwachte bioscoopfilm WOLF van Cees van Kempen in première. De film is met medewerking van Natuurmonumenten tot stand gekomen. De filmmaker wist de wolf op ongekende wijze vast te leggen. Je kunt in heel het land deze bijzondere film in de bioscopen zien.

Voor bezoekerscentrum Veluwezoom is dit een goede aanleiding om in deze 2 maanden voor zowel volwassenen als gezinnen (kinderen en ouders) wolvenexcursies aan te bieden. Dus als je meer wilt weten over dit bijzondere dier ga dan mee met een wolvenexcursie. Data vind je op onze site .. www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-veluwezoom. Hier kun je je direct aanmelden.

Sanne Rameckers