Nieuws van de boswachter

Wolvenwelpen gezien op de Midden-Veluwe

28 juni 2022 | Jeffrey van Heck

Er zijn twee wolvenwelpen gezien op de Midden-Veluwe. Dit blijkt uit een waarneming die binnen is gekomen bij het Wolvenmeldpunt. Het is nog onbekend welke wolven de ouders zijn.

Wennen aan de wolf

Eerder werd een wolvenwelp op de Noord-Veluwe waargenomen. Vanwege de huidige locatie op de Midden-Veluwe is het waarschijnlijk dat er een tweede Nederlandse wolvenroedel is.

Oproep Zoogdiervereniging en terreinbeherende organisaties

De Zoogdiervereniging en terreinbeherende organisaties roepen op om de toegangsregels van de gebieden op te volgen om de verstoring van deze en andere jonge dieren te minimaliseren. In de eerste maanden zijn de wolvenwelpen namelijk erg verstoringsgevoelig. Ook kan de aanwezigheid van mensen ertoe leiden dat de ouderdieren niet de welpen durven te benaderen en ze daardoor onbeschermd zijn voor vossen of wilde zwijnen.

Waarnemingen insturen

Mocht u een wolf waarnemen, houd dan gepaste afstand en maak een foto en of video. Dit beeld kunt u insturen bij het Wolvenmeldpunt via www.wolveninnederland.nl/wolf-gezien. Zo helpt u het onderzoek naar de wolven.

 

Dit bericht is oorspronkelijk uitgebracht door BIJ12 in samenwerking met de Zoogdiervereniging. Natuurmonumenten is aangesloten bij Wolven in Nederland.

 

Boswachter Jeff
Jeffrey van Heck
logo