Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Buggyroute van OERRR Veluwezoom

Wandelen

Buggyroute van OERRR Veluwezoom

Een route naar het uitzichtpunt Herikhuizerveld, met onderweg leuke OERRR-opdrachten voor de kinderen. Omdat de route het rolstoelpad volgt, kunnen jongere broertjes en zusjes gerust mee in hun buggy!

Je loopt heen en terug dezelfde route.

TIP

De verschillende opdrachten kun je verspreiden over de heen- en terugweg. Doe ze bijvoorbeeld om en om op de heenweg en de overgebleven opdrachten op de terugweg. Veel plezier!

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Aanreisinformatie auto

Neem vanaf de A12 (Utrecht - Arnhem) ten oosten van Arnhem op het knooppunt Velperbroek de afslag Zutphen. Daarna afslag Velp. Volg verder de borden Veluwetransferium Posbank. Komende vanaf Doesburg/Dieren volg je de borden vanuit De Steeg.

Aanreisinformatie openbaar vervoer

Neem de trein naar Rheden. Kijk op www.ns.nl voor de actuele dienstregeling. Vanaf het station is het 10 minuten lopen. Volg de gele borden ’bezoekerscentrum’.Neem de bus vanuit Arnhem, stap uit bij pannekoekenhuis Strijland. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen. Volg de gele borden ’bezoekerscentrum’.

De route

 Startpunt

1Verstop je als een ree

Bij naderend gevaar zullen veel dieren zich verstoppen. Hoe goed kun jij je hier schuilhouden?Laat iemand met zijn ogen dicht tot 20 tellen en verstop je ondertussen. Kan hij of zij je terugvinden?
Verstop je als een ree
Verstop je als een ree

2Bokkesprongen

Lopen de schapen in de wei? In het voorjaar, als de lammetjes net geboren zijn, maken ze hele rare bokkesprongen.Welke bokkesprongen kun jij maken?
Bokkesprongen
Bokkesprongen
Bokkesprongen
Bokkesprongen

3Mekkeren als een lammetje

Een moederschaap herkent haar lammetje niet alleen aan de lichaamsgeur, maar ook aan het geluid. Kun jij mekkeren als een lammetje? En papa of mama als een schaap?
Mekkeren als een lammetje
Mekkeren als een lammetje

4Hoogspringen

Links langs het pad zie je bomen staan op een lange wal. Die was vroeger nog hoger, en de greppel er naast nog dieper. Dieren konden er niet overheen springen: een ouderwetse schutting!Hoe hoog kun jij springen? Zo hoog dat je over de wal heen kunt kijken? Probeer het maar!
Hoogspringen
Hoogspringen

5Ruiken in de wind

Mensen ruiken minder goed dan dieren. Maar heb je wel eens gemerkt dat het in de natuur in het voorjaar anders ruikt dan in de herfst? En wat ruik je hier in de wind?
Ruiken in de wind
Ruiken in de wind
Ruiken in de wind
Ruiken in de wind

6Bewaar je evenwicht

Langs het pad liggen een paar omgevallen bomen. Kun je hier op lopen? Of op één been staan?Een eekhoorn gebruikt zijn staart om zijn evenwicht te bewaren. Hoe doe jij dat?
Bewaar je evenwicht
Bewaar je evenwicht

7Speuren als een uil

Zie je de ruïne in de verte? Misschien zie je er wel paarden lopen, of heel misschien een ree of hert. Maak eens tunneltjes van je handen en kijk daar dan door. Zie je nu beter?Wist je dat een uil wel honderd keer beter ziet dan een mens? 
Speuren als een uil
Speuren als een uil
logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.