Wandelen

Buggyroute van OERRR Veluwezoom

Wandelen

Buggyroute van OERRR Veluwezoom

Een route naar het uitzichtpunt Herikhuizen. Daar kun je een echte ruïne zien, waar vaak IJslandse paarden lopen. Misschien zie je er wel wilde zwijnen! Met onderweg leuke OERRR-opdrachten voor de kinderen. Omdat de route het rolstoelpad volgt, kunnen jongere broertjes en zusjes gerust mee in hun buggy!

Je loopt heen en terug dezelfde route.

TIP

De verschillende opdrachten kun je verspreiden over de heen- en terugweg. Doe ze bijvoorbeeld om en om op de heenweg en de overgebleven opdrachten op de terugweg. Veel plezier!

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Bezoekerscentrum Veluwezoom
  • Heuvenseweg 5a, 6991 JE Rheden (GD)
  • 026 - 497 91 00
  • [email protected]
  • Parkeerplaats HeuvensewegHeuvenseweg 5, 6991 JE Rheden (GD)Routebeschrijving

    Vanaf hier naar Bezoekerscentrum Veluwezoom: Wandel vanaf de parkeerplaats in de richting van de vlaggen. Volg het klinkerpad naar het bezoekerscentrum.

Toegankelijkheid

Huisregels

De route

 Startpunt

1Verstop je als een ree

Bij naderend gevaar zullen veel dieren zich verstoppen. Hoe goed kun jij je hier schuilhouden?Laat iemand met zijn ogen dicht tot 20 tellen en verstop je ondertussen. Kan hij of zij je terugvinden?

Verstop je als een ree
Verstop je als een ree

2Bokkesprongen

Lopen de schapen in de wei? In het voorjaar, als de lammetjes net geboren zijn, maken ze hele rare bokkesprongen.Welke bokkesprongen kun jij maken?

Bokkesprongen
Bokkesprongen
Bokkesprongen
Bokkesprongen

3Mekkeren als een lammetje

Een moederschaap herkent haar lammetje niet alleen aan de lichaamsgeur, maar ook aan het geluid. Kun jij mekkeren als een lammetje? En papa of mama als een schaap?

Mekkeren als een lammetje
Mekkeren als een lammetje

4Hoogspringen

Links langs het pad zie je bomen staan op een lange wal. Die was vroeger nog hoger, en de greppel er naast nog dieper. Dieren konden er niet overheen springen: een ouderwetse schutting!Hoe hoog kun jij springen? Zo hoog dat je over de wal heen kunt kijken? Probeer het maar!

Hoogspringen
Hoogspringen

5Ruiken in de wind

Mensen ruiken minder goed dan dieren. Maar heb je wel eens gemerkt dat het in de natuur in het voorjaar anders ruikt dan in de herfst? En wat ruik je hier in de wind?

Ruiken in de wind
Ruiken in de wind
Ruiken in de wind
Ruiken in de wind

6Bewaar je evenwicht

Langs het pad liggen een paar omgevallen bomen. Kun je hier op lopen? Of op één been staan?Een eekhoorn gebruikt zijn staart om zijn evenwicht te bewaren. Hoe doe jij dat?

Bewaar je evenwicht
Bewaar je evenwicht

7Speuren als een uil

Zie je de ruïne in de verte? Misschien zie je er wel paarden lopen, of heel misschien een ree of hert. Maak eens tunneltjes van je handen en kijk daar dan door. Zie je nu beter?Wist je dat een uil wel honderd keer beter ziet dan een mens? 

Speuren als een uil
Speuren als een uil
logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.