Ga direct naar inhoud

Bezoek de schapen en lammetjes op Veluwezoom

In Nationaal Park Veluwezoom kun je de Veluwse heideschapen van de Rhedense Schaapskudde tegenkomen. Loop je de groene route vanaf het bezoekerscentrum (2 km), dan kom je langs de schaapskooi.

Schapen Veluwezoom

De lammetjes worden in de winter geboren, meestal eind januari of begin februari. In maart zijn de ooien allemaal moeder, en kun je soms komen kijken. We raden je aan om de website van de Rhedense Schaapskudde in de gaten te houden voor de laatste stand van zaken.

Aanbieding

Korting op adoptie lammetje

Doe mee met speurtocht Brammetje het lammetje en ontvang € 5,00 korting bij de adoptie van een lammetje van de Rhedense Schaapskudde.

Lammetjesdag

Op de tweede zondag van april is het Lentefeest. Met het Lentefeest wil de Rhedense Schaapskudde de geboorte van de lammetjes vieren. Het feest is in 2024 niet bij de schaapskooi maar bij de Dorpskerk in Rheden. Je kunt de schaapskudde helpen door een lammetje te adopteren.

Schaapherder op X

Herderin Cynthia is actief op X. Volg haar belevenissen met de schapen en lammetjes, en je blijft op de hoogte van het laatste nieuws: x.com/herderinn.

TIP:

De wandelroute Schaapskooi-Veluwezoom komt langs de schaapskooi!