Nieuws van de boswachter

De IJmuiden Kust Trail, doe mee!

24 september 2019 | Natuurmonumenten

Ga je mee hardlopen door de natuur, oftewel trailrunnen? Op 5 oktober gaat de IJmuiden Kust Trail van start. Er zijn uitdagende routes door de duinen (mooie klimmetjes en singletracks!) en over het strand. Je kunt kiezen uit 15, 20 of 30 kilometer.

Trailrunnen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Boswachter Jowien van der Vegte van Natuurmonumenten heet de sporters van harte welkom: “Landgoed Duin en Kruidberg als onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een gebied waar veel wordt gesport. Natuurmonumenten ontvangt deze sporters graag. Op deze manier komen de sporters uit de sportschool en ontdekken ze onze schitterende natuur vlak in de buurt. Ik ben heel blij met de bijdrage van de deelnemers aan ons gebied. Daarmee kunnen we de natuur in het gebied verder versterken."

Het parcours

In het Nationaal Park zorgen hoge duintoppen met fantastisch uitzicht, bossen met eeuwenoude eiken, duinmeren en romantische landgoederen voor een fantastische ambiance. Samen met MudSweatTrails is er een pachtig parcours uitgezet dat de natuur- en de cultuurhistorische kenmerken toont en respecteert. De keuze van de datum zorgt ervoor dat de impact op planten en dieren minimaal is.

Meer informatie en inschrijven

Doe mee en help de natuur in Nederland

Natuurmonumenten is de vereniging voor mensen met hart voor de natuur. Wij geven de natuur in Nederland de ruimte. We beschermen natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Zo blijft onze natuur behouden en kunnen we hier met zijn allen nog eeuwenlang van blijven genieten. Een klein deel van het inschrijfgeld gaat naar Natuurmonumenten. Daarmee kunnen we de natuur in het gebied verder versterken.

 

Natuurmonumenten
logo