Nieuws van de boswachter

Doe mee aan de IJmuiden Kust Trail

12 juli 2017 | Astrid Schoenmaker

Een prachtig en uitdagend parcours door de duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en het strand bij IJmuiden.

Doe mee aan de IJmuiden Kust Trail

Boswachter Jowien van der Vegte van Natuurmonumenten heet de sporters van harte welkom: “Landgoed Duin en Kruidberg als onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een gebied waar veel wordt gesport. Natuurmonumenten ontvangt deze sporters graag. Op deze manier komen de sporters uit de sportschool en ontdekken ze onze schitterende natuur vlak in de buurt. Ik ben heel blij met de bijdrage van de deelnemers aan ons gebied. Daarmee kunnen we de natuur in het gebied verder versterken." Meer informatie over de IJmuiden Kust Trail

Schrijf je hier in >

Het parcours

In het Nationaal Park zorgen hoge duintoppen met fantastisch uitzicht, bossen met eeuwenoude eiken, duinmeren en romantische landgoederen voor een fantastische ambiance. Samen met MudSweatTrails is er een pachtig parcours uitgezet dat de natuur- en de cultuurhistorische kenmerken toont en respecteert. De keuze van de datum zorgt ervoor dat de impact op planten en dieren minimaal is.

Meer weten over trailrunning in de natuur? Kijk hier voor trailrunroutes >

Samenwerking Natuurmonumenten en MudSweatTrails

Natuurmonumenten en MudSweatTrails starten een samenwerking op gebied van trailrunning. We delen onze fascinatie en bewondering voor de natuur. Met respect voor de natuur willen we de trailrunners tonen wat onze natuur te bieden heeft. De samenwerking krijgt vorm in de IJmuiden Kust Trail en trailruns in andere natuurgebieden in het land.

 

placeholder
Astrid Schoenmaker
logo