Nieuws van de boswachter

Doe mee: Scoutingloop 2015 in Heerenduinen

16 juni 2015 | Astrid Schoenmaker

Woensdag 24 juni klinkt het startschot voor de Scoutingloop 2105 in de Heerenduinen. Meedoen? Schrijf je nu in!

Doe mee: Scoutingloop 2015 in Heerenduinen

De Scoutingloop 2015 wordt gehouden op woensdag 24 juni. Het parcours voor de 5 en 10 km leidt je dwars door gevarieerd landschap. Van eeuwenoud eikenbos tot stuivend duin. De natuur en het cultureel erfgoed in Nationaal Park Zuid-Kennemerland wordt al jaren succesvol beheerd door Natuurmonumenten. Genoeg te zien dus onderweg!


Meedoen? Schrijf">http://www.ijmondtrekkers.nl/scoutingloop/inschrijving">Schrijf je hier in >>


De recreatieve Scoutingloop wordt jaarlijks georganiseerd door scoutingclub ‘De IJmondtrekkers’. Praktische informatie over het evenement vind jehttp://ijmondtrekkers.nl/wp-content/uploads/2015/03/Deelnemersinformati…; hier.

placeholder

Bron: Scouting De IJmondtrekkers

Fietsen, wandelen, paardrijden en spelen


Het landschap van Nationaal Park Zuid-Kennemerland is zeer gevarieerd: van eeuwenoude bossen tot stuivende duinen als buffer tussen land en Noordzee. Een uitgebreid netwerk van wandel-, ruiter- en fietspaden leidt je door het natuurgebied. Buitenspelen is ook echt weer buitenspelen op de speelweides bij landgoed Heerenduinen en Duin en Kruidberg.Download">https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/nationaal-park-zuid-kennem… hier wandelroutes en fietsroutes >>


Grote grazers en vogels kijken


Passeer tijdens het lopen of fietsen konikpaarden, shetlandpony’s en Schotse hooglandrunderen. Deze grote grazers helpen de duinen open te houden. Bijzondere planten zoals het duinviooltje krijgen zo de ruimte om te groeien. In nattere delen groeien witbloeiende parnassia en orchideeën. Bij het Duinmeer in Midden-Herenduinen kun je vogels kijken vanuit de vogelkijkhut.

Astrid Schoenmaker
logo