Ga direct naar inhoud
Nieuws

Duin en Kruidberg, Midden-Herenduin, Heerenduinen en Koningshof weer helemaal open na storm Poly

18 juli 2023 | Jowien van der Vegte

Vanaf dinsdagmiddag 18 juli zijn het Brederodepad en ook het ruiterpad in Duin en Kruidberg weer open. En de grote beuken die over het fietspad naar zee lagen, zijn weggezaagd.

Stormschade in bomenlaan

Op het ruiterpad kun je vanaf de splitsing, in de Kennemerduinen, nog wel bomen op het pad tegen komen want PWN is nog aan het werk om alle stukken ruiterpad kunnen vrij te maken.

De storm van 5 juli richtte een ravage aan in het duingebied en op Beeckestijn. Het duingebied moest voor de veiligheid afgesloten worden voor bezoekers. Dat was voor veel mensen moeilijk, dat zagen de boswachters aan de linten en afzettingen die kapot getrokken of opzij gezet werden. Er is direct na de storm gestart met zaagwerk om alle bomen die op paden lagen, weg te zagen. Vrijwilligers en collega-boswachters elders uit het land hielpen daarbij. Al het andere werk werd opzij gezet. Daarna konden met een hoogwerker de losse takken hoog uit de bomen boven de fietspaden gehaald worden.

Op de kleinste wandelpaadjes kan nog een boom liggen, vooral in de Heerenduinen en op Koningshof. Dat wordt nog opgepakt.

Op alle paden geldt: een bos is nooit helemaal veilig, er kunnen nog takken afbreken en naar beneden komen.

Duin en Kruidberg beuk op fietspad zagen

De beuken die in Duin en Kruidberg op het fietspad lagen zijn weg gezaagd

storm in Duin en Kruidberg bomen op fietspad

twee grote beuken op het fietspad in Duin en Kruidberg n de storm

Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte

Boswachter