Nieuws van de boswachter

Duinfietspad tijdelijk afgesloten tot 15 maart

30 januari 2019 | Jowien van der Vegte

Het fietspad door Duin en Kruidberg krijgt nieuwe verharding. Het pad is hierbij afgesloten voor iedereen. Het betreft het deel van ingang Duin en Kruidberg tot vlak na het waterkraantje. De afsluiting duurt van 4 februari tot 15 maart.

Fietsen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland wordt nog mooier

Fietspad de Zeeweg krijgt nieuwe verharding met een stippellijn om fietsers en wandelaars meer attent op elkaar te maken. De vele kuilen en modder van het fietspad zijn straks verleden tijd! Vanaf half maart is de Zeeweg veiliger voor wandelaars en fietsers.

Natuurmonumenten laat tegelijk op parkeerplaats Duin en Kruidberg parkeerplekken maken voor mensen met een lichamelijke beperking. Door een andere inrichting en het verwijderen van de kuilen wordt de parkeerplaats overzichtelijker en veiliger. Zo wordt deze entree van Nationaal Park Zuid-Kennemerland weer een stukje mooier en fijner.

Het pad is voor iedereen afgesloten (dus ook voor wandelaars) om te zorgen dat de aannemer snel kan werken.

Fietsers kunnen via ingang Heerenduinen (Heerenduinweg, IJmuiden) door het duin naar ingang Bleek en Berg (Bergweg, Bloemendaal/ Santpoort-Zuid) en andersom.

Voor kleinere rondjes wandelen wordt je in deze periode verwezen naar ingang Midden-Herenduin (verderop aan de Duin en Kruidbergerweg): de gele route van 2,5km en de rode route van 3,5km en vele mooie bospaadjes om te verkennen. Voor grotere rondjes kun je wel terecht bij ingang Duin en Kruidberg: blauwe (10km) en zwarte (8km) route blijven bruikbaar. Wandelen kan via het voetpad links langs de Zeeweg en via het Wezepad of Brederodepad naar de Jagtlustweg en verder. Of via het Parkpad (rechts op de parkeerplaats) en de Hertogweg.

Hier zijn de blauwe en zwarte route te vinden. Ook op de site van Nationaal Park Zuid-Kennemerland staat informatie over de wandelroutes.

Het vergroten van de verkeersveiligheid en het verbeteren van recreatieve routes wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van provincie Noord-Holland.

Logo provincie Noord-Holland

provincie Noord-Holland draagt bij aan dit project

Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte
logo