Nieuws van de boswachter

Fietspaden duinen dicht rond Formule 1

26 augustus 2021 | Jowien van der Vegte

In overleg met de organisatie van de Dutch Grand Prix worden de fietspaden in de Heerenduinen en Duin en Kruidberg afgesloten op de ochtenden van 3, 4 en 5 september. De fietsroutes naar het circuit gaan buitenom het Velsense duingedeelte. Je fietst langs de Heerenduinweg, de busbaan, de Duin en Kruidbergerweg en Velserenderlaan naar het zuiden.

hooglander en fietsers

De fietspaden in het duin zijn bochtig, hebben steile stukken en zijn niet geschikt voor grote stromen fietsers. Als er ook maar iets gebeurt kunnen de hulpdiensten er niet bij, omdat die  grotendeels afhankelijk zijn van diezelfde fietspaden. Daarom is besloten de fietsroutes naar het circuit langs de duinrand te leggen en de fietspaden in Heerenduinen en Duin en Kruidberg tijdelijk te sluiten voor fietsers.

Wil je komen wandelen of hardlopen? Kom dan te voet of kom later op de dag. De afsluiting voor fietsers is alleen de drie ochtenden.

Het duingebied direct naast het circuit van Zandvoort is vanaf maandag 30 augustus verboden terrein voor publiek. De voet- en fietspaden zijn dan met hekken afgesloten tot en met de Formule 1-racedag op zondag 5 september. Op de website van het Nationaal Park vindt je informatie over alle beperkingen rond het Formule 1-weekend, ook in andere delen van het duingebied: www.np-zuidkennemerland.nl .

Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte
logo