Ga direct naar inhoud
Nieuws

Fietsroute langs de duinen Formule 1 DGP augustus 23

25 juli 2023 | Jowien van der Vegte

In verband met de drukte naar de Dutch Grand Prix worden de fietspaden in de Heerenduinen en Duin en Kruidberg afgesloten op de ochtenden van vrijdag 25, zaterdag 26, en zondag 27 augustus. De fietsroutes naar het circuit gaan buitenom het Velsense duingedeelte. Je fietst langs de Heerenduinweg, het Spoorpad (langs de busbaan), de Duin en Kruidbergerweg en Velserenderlaan richting Bloemendaal en Zandvoort.

Schotse hooglander en fietser Duin en Kruidberg

Wil je komen wandelen of hardlopen? Kom dan zonder fiets of kom ‘s middags. De afsluiting is alleen voor fietsers en alleen de drie ochtenden.

Brommers en scooters moeten altijd buiten het duingebied om rijden.

Let ook op bij de terugweg: na zonsondergang (dan rond 20.40u) is het duingebied niet meer toegankelijk, dat geldt altijd. Dat betekent dat de meeste circuit-bezoekers ook buitenom het duin terug moeten fietsen.

De fietspaden in het duin zijn bochtig, hebben steile stukken en zijn niet geschikt voor grote stromen fietsers. Als er ook maar iets gebeurt kunnen de hulpdiensten er niet bij, omdat zij grotendeels afhankelijk zijn van diezelfde fietspaden. Daarom is besloten de fietspaden in Heerenduinen en Duin en Kruidberg tijdelijk te sluiten voor fietsers. Fietsers naar het circuit fietsen daarom buiten het duingebied om.

Zie ook: www.ijmuiden.nl/grandprix

Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte

Boswachter