Nieuws van de boswachter

Herfstavontuur op de Duin en Bosdag

21 september 2021 | Eveline Blok

​​​​​​​In de herfstvakantie organiseert Natuurmonumenten op zondag 17 en zondag 24 oktober een Duin en Bosdag. Deze dag is onderdeel van de Beleefweek die van 16-24 oktober voor de tweede  keer plaatsvindt in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De activiteiten vinden plaats tussen 10.30 en 16.00 uur. Je kunt zelf bepalen hoe laat je begint/start, zolang je maar voor 16.00 uur klaar bent.

Blote voeten

Avontuur in de natuur

De Duin en Bosdag op Duin en Kruidberg is een dag in de natuur voor het hele gezin. Kinderen kunnen het blote-voetenpad verkennen, vogeltraktaties knutselen, bosmemory spelen en nog veel meer! De activiteiten vinden plaats tussen 10.30 en 16.00 uur.

Speuren naar de natuurschatten van Duin en Kruidberg

Ga op avontuur in Duin en Kruidberg en verken dit prachtige duingebied tijdens een leuke speurtocht. Aan de hand van een spelkaart ga je op zoek naar de natuurschatten van Duin en Kruidberg. Onderweg zijn er verschillende vragen en opdrachten, waarbij je het gebied op een andere manier beleeft. Weet jij ze allemaal goed uit te voeren en lukt het jullie om alle schatten te vinden?


Er is nog voldoende plek.
Je kunt je ook ter plekke aanmelden en meteen mee doen!

Activiteitenoverzicht

Vraag het de boswachter

Altijd al willen weten wat de boswachter precies doet? Welke dieren er leven in het bos en in de duinen? Kom langs en stel al je vragen aan de boswachter!

De Duin en Bosdag wordt gehouden op het veld bij het waterkraantje langs het fietspad in Duin en Kruidberg. Kom lekker op de fiets! Voor wie toch met de auto komt: parkeren kan op de kleine parkeerplaats bij entree Duin en Kruidberg, de ingang van het natuurgebied.

Vier de herfst in de beleefweek van Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland organiseert in herfstvakantie van 16 t/m 24 oktober voor de tweede keer de Beleefweek. Een week vol kleinschalige buitenactiviteiten die samen met de ondernemers onder de vlag van het Nationaal Park worden georganiseerd.  Voor de actieve wandelaar, maar ook voor culinaire genieters en gezinnen met kinderen. Kijk voor het complete activiteitenoverzicht op de website www.np-zuidkennemerland.nl/beleefweek

Eveline Blok
Eveline Blok
logo