Nieuws van de boswachter

Het broedseizoen is begonnen: tips om de natuur in te gaan!

17 maart 2020 | Jowien van der Vegte

Wat kun je doen nu, behalve thuis zitten? De natuur in! Lekker wandelen, fietsen, hardlopen, spelen! De boswachters vragen je daarbij de normale toegangsregels in acht te nemen. Blijf op wegen en paden. De vee- en wildpaadjes zijn alleen voor dieren. Mensen veroorzaken daar ongemerkt veel onrust.

grote bonte specht

Het broedseizoen is begonnen en veel vogels zijn bezig met hun nest en zingen luid. Zingen doen ze om hun territorium te bepalen en vrouwtjes te imponeren. De komende weken zullen steeds meer vogels arriveren uit hun overwinteringsplekken in Zuid-Europa en Afrika. Het gezang wordt steeds gevarieerder. Sta even 15 tellen stil om goed te luisteren hoeveel verschillende vogels je hoort. En is dat een week erna meer?

Wat weet jij van bomen? In de nieuwe PuurNatuur van Natuurmonument volop bomenpret, spelletjes en weetjes over bladeren, bloemen en bast. En een uitneembare poster: zoek de dieren die in het bos leven. Leuk om samen met de kinderen op te lossen. Ben je nog geen lid? Dat regel je zelf op https://www.natuurmonumenten.nl/word-lid

Let op:

Als je andere mensen tegenkomt in de natuurgebieden gelden de algemene richtlijnen: vermijd drukke plekken, houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis.

Check voordat je erop uit gaat, eerst even de laatste informatie: update coronavirus en de natuur

Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte
logo