Nieuws van de boswachter

Trailrunners genieten van duingebied

22 november 2017 | Jowien van der Vegte

Uitdagende trail draagt 1102 euro bij aan natuurbeheer!

Trailrunners genieten van duingebied

Op 30 september was de eerste IJmuiden KustTrail, een samenwerking van Natuurmonumenten en MudSweatTrails. De lopers hebben genoten. Dat blijkt wel uit de race">http://www.mudsweattrails.nl/race_report_ijmuiden_kust_trail_2017">race report.


De routes zijn een afwisseling van strand, duinpannen, duinmeren, klimmen en mooie singletracks die het Nationaal Park Zuid Kennemerland rijk is, en de typische vergezichten vanaf duintoppen. Echt een trail voor natuurliefhebbers. De routes zijn zo gekozen, dat de impact op planten en dieren in het gebied minimaal is, en de sporters een prachtige en uitdagende trail lopen.


Steun voor de natuur


Dat trailrunners natuurliefhebbers zijn bleek uit hun bereidheid om de natuur te steunen. Donderdag 16 november heeft Natuurmonumenten een cheque gekregen van € 1102,- van MudSweatTrails. Dit is het geld dat de ruim 400 deelnemers aan de KustTrail IJmuiden hebben gedoneerd aan Natuurmonumenten, als bijdrage voor het gebied waar de Trail doorheen liep. Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een duingebied met bijzondere natuur en wordt veel bezocht door wandelaars, fietsers en sporters. Boswachter Jowien van der Vegte van Natuurmonumenten bedankt de sporters: “Ik ben heel blij met de bijdrage van de deelnemers aan ons gebied. Daarmee kunnen we de natuur in het gebied verder versterken."


De KustTrail IJmuiden is de start van een samenwerking tussen Natuurmonumenten en MudSweatTrails. Deze twee organisaties delen een passie voor de natuur en willen dat elk op hun manier versterken. Marc Weening van MudSweatTrails over die samenwerking: "Dit geeft ons de mogelijkheid om onze boodschap "Only leave footprints" breder te delen. Het biedt ons de kans om samen met de boswachters de mooiste trails van Nederland te vinden."


Zelf trailrunnen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland


Zelf trainen in dit duingebied kan makkelijk via de trailrunroute.https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/nationaal-park-zuid-kennem…;

In september 2018 wordt waarschijnlijk een 2e editie van deze KustTrail georganiseerd!

placeholder
Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte
logo