Ga direct naar inhoud
Nieuws

Uitnodiging Ledenbijeenkomst 10 oktober

16 augustus 2023 | Andius Teijgeler

We nodigen jullie graag uit voor een ledenbijeenkomst op dinsdagavond 10 oktober 2023 in de modelboerderij op Landgoed Elswout in Overveen, Noord Holland. De belangrijkste spreker is natuur-professional en inmiddels ook een bekende TV-persoonlijkheid, Marieke Schatteleijn. Zij is regelmatig te zien in het tv-programma BinnensteBuiten van de KRO-NCRV. Zij is dan ook een prominent gezicht en incidenteel tevens spreekbuis van Staatsbosbeheer. Zij zal spreken over haar ervaringen in de Natuur en ingaan op het thema “Natuur en Gezondheid”.

Foto van een Sperwer, die een bad neemt

We nodigen jullie graag uit voor een ledenbijeenkomst op dinsdagavond 10 oktober 2023 in de modelboerderij op Landgoed Elswout in Overveen, Noord Holland. De belangrijkste spreker is natuur-professional en inmiddels ook een bekende TV-persoonlijkheid, Marieke Schatteleijn. Zij is regelmatig te zien in het tv-programma BinnensteBuiten van de KRO-NCRV. Zij is dan ook een prominent gezicht en incidenteel tevens spreekbuis van Staatsbosbeheer. Zij zal spreken over haar ervaringen in de Natuur en ingaan op het thema “Natuur en Gezondheid”. Ook gaat ze in op actuele natuurontwikkelingen in Noord-Holland.

Marieke gaat in haar boek Natuurzin in op vragen zoals: hoe komt het dat we ons zo gelukkig voelen in het groen, omringd door planten, dieren, mooie landschappen en ander natuurschoon? Wat doet licht voor onze biologische klok? Wat doet hardlopen in de frisse buitenlucht met onze gezondheid? En waarom komt het stadsbrein eigenlijk tot rust in de natuur?

In Natuurzin gaat Marieke Schatteleijn op zoek naar antwoorden in de wetenschap en verbindt ze die kennis met wat ze zelf ervaart als ze buiten is. In haar boek neemt onze spreker de lezer op reis naar inspirerende Nederlandse natuurgebieden en ontdekt ze aan de hand van negen themahoofdstukken – inclusief handige tips en prachtige natuurfoto’s – waarom de natuur je blijer, gezonder en creatiever maakt.

Er zal tijdens deze avond veel ruimte zijn voor interactie. Het tijdschema van deze maandagavond 10 oktober ziet er als volgt uit:

  • 19.00 uur inloop met koffie, thee, e.d.
  • 19.30 uur korte presentatie Pim van der Feltz, directeur Natuurmonumenten, met Peter Tan (voorzitter LC Natuurmonumenten Noord-Holland)  
  • 19.40 uur tot 20.45 voordracht Marieke Schatteleijn, Natuur en Gezondheid
  • 20.45 uur tot uiterlijk 21.25 uur: gelegenheid om vragen te stellen aan Marieke Schatteleijn en nagesprek begeleid door Paul Overakker, (Ledencommissie NM NH)

Vanaf 21.25 uur signeert Marieke Schatteleijn haar boek Natuurzin voor geïnteresseerden. Gezien de kosten voor de faciliteiten voor deze avond, wordt een bijdrage gevraagd van € 10,00 per deelnemer.

Je kunt je aanmelden op www,nm.nl/nh/10-okt

Andius Teijgeler