Nieuws van de boswachter

Boomtekeningen in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

06 april 2016 | Natascha Hokke

Met zijn realistische, magische tekenstijl brengt Wim Schot zijn bomen bijna tot leven. Van 5 april tot en met 1 mei exposeert hij onder de titel ‘Stammen zwijgen hoorbaar’ in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen.

Boomtekeningen in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

De expositietitel verwijst naar een fragment uit het gedicht ‘Boombeschrijving’ van Hans Andreus. Schot: “Iedereen die wil weten of de bomen het gedicht recht aan doen, is welkom om te komen kijken in Nieuwkoop!”


Magie


Voor Schot hebben bomen vaak iets magisch en sprookjesachtigs. Hij legt ze met grote precisie vast op papier of doek. In grafiet, potlood of houtskool. “Realistisch werk aan de ene kant”, zegt hij zelf. “Toch zijn mijn tekeningen pas helemaal af als er magie insluipt.”


Domstad


Wim Schot behaalde in 1996 zijn ‘Masters of Arts’ aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zijn boomtekeningen hebben dan ook een directe link met de Domstad. De tweede grote liefde van Schot voert terug naar 1987. Toen studeerde hij aan de Universiteit van Utrecht af als doctorandus in de Franse taal en Letterkunde. Inmiddels geeft Schot bijzondere schildercursussen middenin de Franse natuur.


Wie, wanneer, waar?

Voor wie:Iedereen


Expositieperiode:5 april tot en met 1 mei 2016


Op zondagmiddag 10 april vindt om 13.00 uur de opening plaats


Kosten:Gratis


Adres:Bezoekerscentrum">https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nieuwkoopse-plassen/info… Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop


De expositie bevindt zich in de entreehal en op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter

logo