Ga direct naar inhoud
Nieuws

Column van boswachter John - Pre-herst

04 juli 2018 | Natascha Hokke

Boswachter John Pietersen is geboren en getogen in het dorpje Noorden, pal aan de Nieuwkoopse Plassen. In dit gebied is hij dan ook als een vis in het water. Een keer in de twee weken schrijft boswachter John Pietersen een column over zijn belevenissen in de Nieuwkoopse Plassen voor de weekkrant het Witte Weekblad.

Boswachter John Pietersen bij otterbord

Pre-herfst

Terwijl ik dit schrijf is het warm buiten. Erg warm. Volgens de vooruitzichten blijft het voorlopig ook wel zo. Met de vakantie voor de deur een mooi vooruitzicht voor de zonaanbidders. Ik moet eerlijk bekennen dat ondanks mijn vak ik niet echt tot deze groep behoor. Toch zijn er terwijl het zomer is al dingen die langzaam veranderen in de natuur. De blauwe knopen staan in bloei, het is één van de laatste van een uitbundig bloeiseizoen. Maar kijk je nog wat beter dan zie je dat het riet onderaan al geel begint te kleuren. Dat klinkt misschien wat somber, maar is dat erg? Ik denk het niet, zo steekt het leven in elkaar. Net als de seizoenen wisselen periodes in je leven elkaar af, ook bij mij. Ik weet mij gedragen en dan kun je heel veel aan. Overzien maar ook overdenken, niets vergeten. Dingen bespreekbaar houden, dan ‘stik’ je er niet in. Afgelopen weekend mocht ik twee leden van Natuurmonumenten van respectievelijk 94 en 95 jaar rondleiden op de plas. Wat een genot om te zien hoe die twee ingetogen, maar intens genoten van al het moois op de plas. Een leermoment voor mij. De kunst van het leven is leren leven met vallen en opstaan. En oja… de zon gaat vanavond een minuutje eerder onder.

Meer boswachter John?

Krijg je geen genoeg van boswachter John zijn belevenissen, inzichten, foto's van de Nieuwkoopse Plassen en wil je hem dagelijks volgen? Volg hem op Twitter!

Of kijk hier voor eerdere columns van boswachter John >>

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter