Nieuws van de boswachter

Expositie Fenny van de Wal in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

01 juni 2015 | Natascha Hokke

In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert Fenny van de Wal van 1 juni t/m 5 juli onder de titel 'Water-Land'.

Expositie Fenny van de Wal in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Grenzen opzoeken


Het thema water is de inspiratiebron van Fenny van de Wal. Ze observeert waterrijke landschappen, fotografeert deze en verwerkt de foto’s in haar schilderijen.Ondanks haar watervrees of misschien wel dankzij, daagt het water haar uit. Het mysterie van de weerspiegeling in het water intrigeert haar. De grens tussen land en water lost op, en de lucht is alleen nog zichtbaar in het water.


Verlaten landschap


In het werk van de kunstenares zien we een verlaten landschap. Er zijn geen mensen, geen dieren, geen details, alleen de suggestie van pure ruimte: een oer(water)landschap.


Schildermethode


Fenny gebruikt een paletmes, kwast en voegrubber om contrasten tegenover elkaar te zetten. Het standpunt is simpel en uiterst direct. Alsof de toeschouwers zich boven het rimpelloze wateroppervlak bevinden, als libellen in vlucht boven een onpeilbare diepte.


Wie, wanneer, waar?

Voor wie:Iedereen


Datum:1 juni tot en met 5 juli 2015


Op zondagmiddag 7 juni is Fenny van de Wal aanwezig voor nadere toelichting


Kosten:Gratis


Adres:Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, kijk hier voor">https://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum/bezoekerscentrum-nieuw… de openingstijden


De expositie hangt op de entresol en is per trap bereikbaar.

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo