Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Help de boswachter tijdens de natuurwerkdag

14 oktober 2015 | Natascha Hokke

Op zaterdag 7 november is er weer de landelijke Natuurwerkdag. De boswachters van Natuurmonumenten aan de Nieuwkoopse Plassen nodigen iedereen uit om deze dag ook te helpen aan het onderhoud van het plassengebied.

Help de boswachter tijdens de natuurwerkdag

De Haak

Tijdens deze dag nemen de boswachters je mee naar natuurgebied De Haak, aan de Nieuwkoopse Plassen. Dit is een bijzonder gebied vanwege de unieke plantjes zoals:

  • klokjesgentiaan
  • veenmosorchis
  • moeraskartelblad

De werkzaamheden bestaan uit het uitzagen van boompjes om het open karakter van dit gebied te behouden. Kom op je laarzen, het kan aardig vochtig zijn! Neem zelf je lunch mee, de boswachters zorgen voor soep.

meld je aan

Aanmelden kan via de website www.natuurwerkdag.nl. De verzamellocatie is Hollandsekade 23 in Woerdense Verlaat. De dag begint om 10:00 uur en eindigt om 15:00 uur. Op deze locatie zijn de werkzaamheden niet geschikt voor kinderen, maar alleen voor personen ouder dan 12 jaar.

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo