Nieuws van de boswachter

Icons of Nature tour van 2000 km komt langs Nieuwkoopse Plassen

22 augustus 2016 | Natascha Hokke

De Nederlandse eco-ondernemer Chris Slappendel loopt in honderd dagen tweeduizend kilometer door Nederland. Hij doet dit om aandacht te vragen voor de bescherming van natuur en wilde dieren. Vrijdag 19 augustus kwam hij aan bij de Nieuwkoopse Plassen en boswachter John Pietersen van Natuurmonumenten liep een stukje met hem mee.

Icons of Nature tour van 2000 km komt langs Nieuwkoopse Plassen

Wilde dieren bedreigd


Met de Icons of Nature-tour wil Slappendel bereiken dat het bedrijfsleven de verantwoordelijkheid oppakt voor natuur en wilde dieren. En dat is volgens de initiatiefnemer hard nodig. Zo wordt 1 op de 2 schildpadden bedreigd en 1 op de 4 zoogdieren, zoals olifanten, tijgers en neushoorns. Van de vogels wordt 1 op de 8 bedreigd. Boswachter John: “Hier in de Nieuwkoopse Plassen werken wij ook nog steeds hard aan het behoud van de otter in het natuurgebied. Het verkeer is de grootste doodsoorzaak, dus beveiligde wegen zijn letterlijk van levensbelang.”

placeholder

Boswachter John van Natuurmonumenten en Chris Slappendel van Icons of Nature tijdens de wandeling langs de Nieuwkoopse Plassen.


Schoonste t-shirt ter wereld


Om geld te verdienen voor de bescherming van natuur en wilde dieren, introduceerde Slappendel eerder deze maand het schoonste t-shirt ter wereld. Het schoonste shirt kost tien euro en is te bestellen via iconsofnature.com.https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/ackerdijkse-plassen">ico…; Via de crowdfundingsactie zijn inmiddels bijna 1.500 T-shirts verkocht. Na 50.000 stuks gaan de productiekosten omlaag. De winst die dan overblijft, wordt volledig besteed aan het beschermen van wilde dieren.


Icons of nature


Slappendel bezoekt in honderd dagen alle nationale parken en zo’n honderd natuurgebieden in alle twaalf provinciën. Ook deed hij België en Duitsland aan. Onderweg praat Slappendel onder meer met boswachters, ondernemers, bekende Nederlanders en ‘gewone’ mensen. Zo heeft hij ook met boswachter">https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/te-gast-aan-zuidkust-van-schouwe… Paul Begijn een wandeling langs Zuidkust van Schouwen gemaakt. Tijdens zijn voettocht brengt hij onder andere via iconsofnature.comhttps://www.iconsofnature.com/">iconsofnature.com; verslag uit. Hij startte op 15 mei in Rotterdam en komt 22 augustus aan in de Ackerdijkse">https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/ackerdijkse-plassen">Ack… Plassen, vlakbij de havenstad.

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo