Nieuws van de boswachter

Kippen in Cobra-stijl in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

31 augustus 2015 | Natascha Hokke

In het bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert Gerda Elfring.

Kippen in Cobra-stijl in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Genuanceerd en gedurfd


Gerda Elfring onderscheidt zich door haar toegankelijke eigen stijl en warme uitstraling. Ook wat haar onderwerpen (landschappen, koeien, schapen en kippen) betreft. Genuanceerd en toch gedurfd. Traditioneel en toch vernieuwend. Door geraffineerde accenten en combinaties van technieken verveelt het werk van Gerda nooit. Het fijne zit in de trefzekere typering. Het onderwerp wordt levensecht neergezet, maar op een manier die de gewone werkelijkheid overstijgt.


Cobra-stijl


Aanvankelijk wees niets erop dat Gerda schilder zou worden. Toen ze na een korte cursus ontdekte hoe heerlijk schilderen is, volgde ze een opleiding aan de Nieuwe Academie voor Kunsten in Utrecht en maakt daarna snel naam. Recensenten weten inmiddels haar werk te waarderen. Het expressieve kleurgebruik inspireerde een criticaster al eens tot een vergelijking met de fauvisten en de schilders van Cobra. Een andere bewonderaar omschreef haar werk als “grof maar fijn.” Daar kan Gerda zich wel in vinden, zo blijkt: “Ik heb een hekel aan peuteren.”


Wie, wanneer, waar?

Voor wie:Iedereen


Periode: 7 september tot en met 4 oktober 2015


Kosten: Gratis


Adres: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC NieuwkoopKijk hier voorhttps://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentra/bezoekerscentrum-nieuwk…; de openingstijden


Gerda licht haar werk op zondag 13 september van 13.30 – 16.00 uur toe.


De expositie is te vinden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo