Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kleurrijke kunst mét dromerige muziek in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

06 juni 2017 | Natascha Hokke

Hoe beïnvloeden schilderijen en muziekstukken elkaar? In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten geven kunstenaar Merel van Engelen en muzikant Jim Teunis antwoord op die vraag. Hun expositie ‘Kunst in Meervoud’ toont het prachtige Nederlandse landschap in beeld én geluid. Gratis te zien van 5 juni tot en met 30 juli 2017 in Nieuwkoop. De officiële opening is op zondag 11 juni om 14.00 uur.

Kleurrijke kunst mét dromerige muziek in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Kunstenaar Merel van Engelen en musicus Jim Teunis trokken afgelopen jaar door het land, samen met een aantal boswachters van Natuurmonumenten. Het duo liet zich inspireren door hun mooie natuurverhalen en deed kennis op over het beheer van het karakteristieke Nederlandse landschap. Dit resulteerde in een twaalftal impressionistische, kleurrijke schilderijen met bijbehorende dromerige muziekstukken. Met ‘Kunst in Meervoud’ hoopt het creatieve tweetal bezoekers los te laten komen uit de waan van de dag.

Omringd door de stad

Merel en Jim bezochten diverse natuurgebieden in Zuid-Holland, zoals de Ackerdijkse Plassen en de Vlaardingse Vlietlanden. Bijzonder is dat beide gebieden zijn omringd door de stad. Tijdens hun bezoeken met de boswachter waren Merel en Jim zich nauwelijks bewust van de omliggende stad Rotterdam.

Midden-Delfland als Bijzonder Provinciaal Landschap

Natuurmonumenten zet zich in voor de bescherming van het Nederlandse landschap. De vereniging strijdt, samen met andere partijen, bij de provincie Zuid-Holland om Midden-Delfland aan te wijzen als Bijzonder Provinciaal Landschap. Met het oprukken van de steden Rotterdam, Delft en Den Haag komt het polderlandschap met zijn natuur, cultuurhistorie en recreatie in de verdrukking. De beoogde komst van de Blankenburgtunnelheeft desastreuse gevolgen voor de omgeving.

Bezoek de bijzondere expositie ‘Kunst in Meervoud’. Ervaar waarom ‘de groene long’ in de Randstad behouden moet blijven!

Wie, wanneer, waar?

Voor wie: Iedereen

Datum:De expositie is te zien van 5 juni tot en met 30 juli 2017

Op zondag 11 juni is om 14.00 uur de officiële opening

Adres: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421, BC Nieuwkoop

Waar: De expositie is gratis te zien op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum

Kijk hier voor de openingstijden van het bezoekerscentrum >

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo