Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurbingo rondom je huis

07 mei 2020 | Anneloes Vennik

Om de natuur te ontdekken hoef je niet persé naar een natuurgebied. Ook rond je huis is natuur. Hoeveel natuur er is, hangt natuurlijk af van hoeveel ruimte de natuur daar krijgt. Als er overal asfalt en stenen liggen en nergens gras en zand, dan kunnen er geen planten groeien. Zonder bloemen en bomen zijn er geen insecten….en zonder insecten geen vogels en vleermuizen. Alles hangt met alles samen. En jij kunt helpen om die samenhang sterker te maken. Hoe groener je tuin, hoe beter dat is voor de natuur! Met de natuurbingo ga je alvast ontdekken wat er nu al leeft ...en wat er nog mist.

koolmees en zonnebloem

"Hoe meer soorten planten en dieren er in je tuin kunnen leven,  hoe beter dat is voor de natuur"

Natuurbingo rond je huis

Wil je even lekker naar buiten, doe dan de Natuurbingo en onderzoek hoe ‘groen’ je omgeving eigenlijk is. Download hier de bingokaart en lees op de achterzijde hoe je die kunt gebruiken.

Als je alle 12 planten en dieren aantreft, dan ben je aardig op de goede weg. Maar je kunt vast nog meer doen voor dieren in je tuin of op je balkon. Hoe help je vlinders en hommels bijvoorbeeld aan nog meer nectar. En hoe kun je koolmezen en andere vogels trakteren op rupsen en zaden.

We kunnen niet zonder natuur. Kijk maar eens in dit filmpje hoe belangrijk natuur is voor planten en dieren is, maar ook voor ons!

bloemrijke tuin

Hoe groen is jouw tuin?

Natuurmonumenten wil graag weten hoe groen de Nederlandse tuinen zijn. Zij heeft daarvoor een Nationaal Tuinonderzoek voor kinderen en volwassenen online staan. Als je meedoet kun je een echte tuin-makeover winnen! Het kost maar 5 minuten van je tijd en je krijgt meteen wat tips om je tuin nog natuurvriendelijker te maken.

Anneloes Vennik