Ga direct naar inhoud
Nieuws

Russische sprookjesbloemen in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

03 augustus 2015 | Natascha Hokke

Kom kijken naar de sprookjesachtige bloemenvelden van kunstenares Yulia Muravyeva. Van 3 augustus tot en met 6 september 2015.

Russische sprookjesbloemen in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Fascinatie

Yulia’s ouders zagen al vrij snel dat zij een talent had voor tekenen en schilderen. Vanaf haar prille jeugd werd zij gefascineerd door het mengen van kleuren. Yulia studeerde af als tekenleraar klassieke kunst aan de universiteit. In 2000 begon zij met het restaureren en schilderen van iconen. Later ging zij ook muurschilderingen en schilderijen maken. In sommige kunstwerken zijn nog flarden van deze klassieke inslag terug te vinden.

Vrolijk kleureneffect

Vandaag de dag schildert Yulia Muravyeva vooral bloemenvelden. De schilderijen zijn dik opgezet met acrylverf en geven een vrolijk kleureneffect. De werken zijn opgespannen op een extra dik spanraam waardoor de schilderijen nog meer body krijgen. Niet voor niets maakt de kunstenares niet alleen in Nederland maar ook in Stockholm, Brussel, Milaan, Kopenhagen en Manchester furore met haar werk.

Laat je kans om Yulia’s werk dus niet liggen in het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen!

Wie, wanneer, waar?

De expositie is te vinden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Varen op de plassen

Een bezoek aan de expositie combineren met een zomerse vaartocht op de Nieuwkoopse Plassen? Dat kan! Reserveer vooraf een plaats aan boord via www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter