Nieuws van de boswachter

Tekeningen en schilderijen in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

28 september 2017 | Natascha Hokke

Top illustrators Frits-Jan Maas en Pepijn Hof exposeren samen hun natuurillustraties, tekeningen en aquarellen van weide- en andere vogels in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen. Frits-Jan maakt naast zijn eigen werk op verzoek ook illustraties voor boeken. Pepijn behaalde al meer dan eens een prijs voor zijn eigenzinnige beeldopvattingen. De expositie van de illustrators is te zien van 3 oktober tot en met 3 december. Kom langs en bewonder hun prachtige werk!

Tekeningen en schilderijen in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Fascinatie


Frits-Jan Maas tekende al van jongs af aan. Hij tekende vooral dieren. In zijn jeugd jaren raakte hij steeds meer gefascineerd door vogels. Door deze fascinatie werd het illustreren van vogels dan ook zijn specialisatie. Zijn natuur- en vogelexposities zijn regelmatig te zien in Nederland en Frankrijk.


Natuurgetrouw


Pepijn Hof groeide op in het Groene Hart. Hier ontstond zijn liefde en inspiratie voor de natuur. Hij studeerde af aan de Willem de Kooning Academie in de richting Illustratie. Inmiddels is hij professioneel illustrator. Pepijn steekt veel tijd en energie in het onderzoeken, vastleggen en verzamelen van kennis over zijn onderwerpen. Anatomie, schedels en veren helpen hem om tot een overtuigend beeld te komen.


Wie,wanneer, waar?

Voor wie: Iedereen


Datum: De expositie is te zien van 3 oktober tot en met 3 december 2017.


Beide kunstenaars zijn op 8 oktober van 13.30 tot 16.30 uur aanwezig voor uitleg


Adres:Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC


Waar:De expositie is gratis te bezoeken op de bovenverdieping van het centrum


Kijk hier voor de openingstijden">https://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentra/bezoekerscentrum-nieuwk… van het bezoekerscentrum >>

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo