Nieuws van de boswachter

Uitbundige bloemenpracht in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

02 mei 2016 | Natascha Hokke

Deze maand bloeit Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen als nooit tevoren! Tijdens de expositie ‘Flowers’ van Truus Serdijn is in Nieuwkoop een explosie van kleuren te zien. Op zondagmiddag 8 mei is Serdijn in het bezoekerscentrum aanwezig om haar werk toe te lichten.

Uitbundige bloemenpracht in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

In een roes


Schilderen is voor Truus Serdijn geen vak van negen tot vijf. Voor haar is het een ontembare inspiratie van creativiteit. Soms verlies zij daarbij de tijd uit het oog. “Ik werk naar thema en schilder als het ware “in een roes”. Daarbij worden de handelingen van het schilderen intuïtief gestuurd, waardoor mijn werk regelmatig verandert van gedaante en uitvoering. Het eindresultaat is een vorm van gecontroleerde emotie.”


Kijken


Een eindresultaat komt volgens Serdijn voor een groot gedeelte tot stand door een nauwkeurige bestudering van het onderwerp. “Schilderen is voor 80% kijken en voor 20% doen. Het maken van een schilderij kost meer tijd en aandacht dan het uiterlijk suggereert.” Truus Serdijn woont en werkt in Oegstgeest, is lid van de kunstenaarsvereniging ‘Instock’ en doet jaarlijks mee aan de kunstroute ter plekke en themaweekends.


Wie, wanneer, waar?

Voor wie:Iedereen


Datum: 2 mei tot en met 5 juni 2016


Truus Serdijn is op 8 mei aanwezig om haar werk toe te lichten.


Kosten:Gratis


Adres: Bezoekerscentrum">https://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum/bezoekerscentrum-nieuw… Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC, Nieuwkoop


De expositie is te vinden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo