Nieuws van de boswachter

Uniek wandelevenement: Otterloop langs de Nieuwkoopse Plassen

23 augustus 2017 | Natascha Hokke

Op zaterdag 23 september organiseert de Rotaryclub in samenwerking met Natuurmonumenten een uniek wandelevenement langs de Nieuwkoopse Plassen. Je kunt kiezen uit vijf mooie routes van 6, 8, 12, 14 of 24 kilometer. Speciaal voor dit unieke wandelevenement opent Natuurmonumenten stukken land en natuurschoon die anders gesloten blijven voor de wandelaar.

Uniek wandelevenement: Otterloop langs de Nieuwkoopse Plassen

Vijf wonderschone wandelroutes

Bij de Otterloop heb je de keuze uit vijf wonderschone wandelroutes. Deze gaan door het veenweidegebied met unieke doorsteekjes en belevenissen. Compleet met het oversteken van boerensloten! Onderweg ontmoet je de boswachter die je alles over de otter en de Groene Jonker kan vertellen. Ook mag je de kerktoren beklimmen en een kijkje nemen op de dierenbegraafplaats en een kaasboerderij. Kom genieten van dit waterrijke stukje van het Groene Hart in Zuid Holland.

placeholder

Fotograaf: Rene KosterBron: NatuurmonumentenSchoon water

De otter is terug van weggeweest in de Nieuwkoopse Plassen. Dat komt doordat de waterkwaliteit dankzij de inzet van Natuurmonumenten in de afgelopen jaren enorm is verbeterd! Dit schone water wil de Rotary Nieuwkoop ook bereikbaar maken voor de inwoners van het dorpje Kinko in Noordoost Tanzania. De opbrengst van dit wandelevenement gaat daarom naar een drinkwaterproject.

Meld je aan!

Deelname aan het evenement bedraagt tussen de 3,50 en 10,00 euro. De startplek is kampeerboerderij Koole aan de Hogedijk 6 in Noorden. Hier kan ook de auto worden geparkeerd. Voor aanmelden en meer informatie ga je naar www.otterloop.nl. Of direct naar de betreffende activiteit:

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo