Nieuws van de boswachter

Vier Pasen in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

31 maart 2015 | Natascha Hokke

Het is bijna Pasen! In het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen is van alles te doen. Vier jij Pasen bij Natuurmonumenten?

Vier Pasen in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

4 april en 6 april: Boottocht - strohalmen en grassprieten


Elke week bloeien er weer andere planten in de Nieuwkoopse Plassen. Van dotterbloemen, orchideeën en blauwe knoop en van waterlelie tot blaasjeskruid. Vaar mee naar de kleurrijke hooilandjes of tussen de gele rietkragen. Tijdens deze boottocht geniet je van de bloemenpracht in dit unieke landschap.


4 april: Wandeling bij volle maan


De eerste nachtelijke natuurgeluiden komen ons al tegemoet als we over het sluisje lopen in de Woerdense Verlaat. Langzaam laten we de bewoonde wereld achter ons…


5 april: Wandelen en yoga in het groen


Onder begeleiding van een yogadocent van Yoga Solutions bewegen we ons door het prachtige vogelgebied Ruygeborg. Oefeningen voor lichaam en geest.

placeholder

Landgoed Haarzuilens, Haarzuilens, Utrecht, Nederland, EuropaFotograaf: Mirella SinnigeBron: Natuurmonumenten

5 en 6 april: Eieren zoeken op Paaseiland


Tijdens het paasweekend wordt het eiland De Geitenkamp omgetoverd tot Paaseiland. De Paashaas zal eieren van verschillende vogels verstoppen. Elk ei ziet er anders uit, maar zie jij het verschil? En wie weet kom je ook de chocolade-eieren tegen!


5 april: Boottocht - varen, vliegen en duiken


Het gehele jaar zijn de Nieuwkoopse Plassen een paradijs voor vogels. Wintergasten, zomergasten en doortrekkers, er is altijd wat te zien!


Meld je aan!

Kijk in de activiteitenkalender voor de activiteiten en meld">https://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum/bezoekerscentrum-nieuw… je snel aan.

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter

logo