Nieuws van de boswachter

Word weerman op de Nieuwkoopse Plassen

15 februari 2016 | Natascha Hokke

Weer of geen weer. Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen nodigt kinderen in de voorjaarsvakantie uit om mee te gaan met boswachter / weerman Paul Begijn. Tijdens deze weerworkshop op de boot kruip jij in de huid van een weerman of weervrouw.

Word weerman op de Nieuwkoopse Plassen

Wolkenkaart


Met onze fluisterboot vaar je over de Nieuwkoopse">https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nieuwkoopse-plassen/over… Plassen. Op de plas kijk je naar de natuur en kom je te weten hoe het weer mens, dier en plant beïnvloedt. Met een wolkenkaart bestudeer je de prachtige wolkenluchten boven de plas. Terug in het bezoekerscentrum leer je dat die wolken je kunnen helpen bij het voorspellen van het weer. Heel handig als je Buienradar even niet bij de hand hebt…


Meld">https://www.natuurmonumenten.nl/node/56666">Meld je hier aan voor de activiteit >


Stormjagen


De workshop wordt gegeven door boswachter Paul Begijn (30) van Natuurmonumenten. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met stormjagen. Als het hard onweert of stormt vlucht hij niet naar binnen, maar gaat hij juist naar buiten. Hij vindt het namelijk prachtig om de slecht weer buien te fotograferen en te bestuderen.


Wandelen, pluizen en bikkelen


In het tweede deel van februari is er in en rondom het bezoekerscentrum in Nieuwkoop nog veel meer te doen! Op 22 februari organiseren we een volle maan wandeling door Lusthof de Haeck, op woensdagmiddag 24 februari kunnen kinderen uilenballen pluizen en op 28 februari is er een bikkelvaartocht. Met aan het eind een heerlijke kop warme erwtensoep!


Kijk voor alle">https://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum/bezoekerscentrum-nieuw… activiteiten in onze agenda en meld je snel aan!


Wie, waar en wanneer?

Voor wie:Kinderen (ouders, opa’s en oma’s natuurlijk welkom).


Wanneer:De hele februarimaand, tijden en prijzenhttps://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentra/bezoekerscentrum-nieuwk…; staan op de website


Waar:Bezoekerscentrum">https://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentra/bezoekerscentrum-nieuwk… Nieuwkoopse Plassen

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo