Ga direct naar inhoud
Nieuws

Buitengewoon opsporingsambtenaren voor landgoed Nijenburg

23 november 2022 | Mariska van der Leij

Natuurmonumenten beheert en beschermt de natuur op landgoed Nijenburg, waar bezoekers meer dan welkom zijn. We beheren en beschermen het landgoed met een team boswachters en vrijwilligers. Ons boswachtersteam is versterkt met drie nieuwe BOA collega’s die gastheer zijn en toezicht houden: Roy, Nick en Jur. Deze drie buitengewoon opsporingsambtenaren werken in de gebieden van Natuurmonumenten van de kop van Noord-Holland tot in Zuid-Kennemerland.

3 nieuwe BOA's

Om de natuur te beschermen gelden er (toegangs)regels voor bezoekers van het landgoed. De BOA’s  wijzen de bezoekers, samen met collega boswachters, op die regels. Zo zorgen wij dat planten en kruiden niet vertrapt worden en hazen niet achterna gezeten worden door honden. En dat vogels niet opgeschrikt worden en ongestoord eten kunnen zoeken en kunnen broeden.

De BOA’s zul je met enige regelmaat aantreffen op landgoed Nijenburg. Zij kunnen ook vragen beantwoorden én boetes uitdelen. Zij werken samen met de politie en verlenen ook hulp in noodgevallen.

Mariska van der Leij