Nieuws van de boswachter

Denk mee: jaren vooruit kijken op landgoed Nijenburg

04 oktober 2019 | Jowien van der Vegte

Natuurmonumenten stelt een nieuwe meerjarenvisie op voor landgoed Nijenburg. Hoe zie jij het gebied voor je over 3, 12 of 18 jaar? Denk mee!

nijenburg

Landgoed Nijenburg is onverminderd populair voor een lekker wandelingetje. Het parkbos is een paar jaar geleden opgeknapt en heeft daarmee meer van de historische sfeer terug. Ook qua natuur is het landgoed een prachtig gebied.

Natuurmonumenten stelt dit jaar een nieuwe meerjarenvisie op voor landgoed Nijenburg. Hierbij vragen we bezoekers en liefhebbers om hun ideeën. Hoe zie je het gebied voor je over drie, twaalf of achttien jaar? Wat kun je er doen? Natuurmonumenten beheert op het landgoed de parkbossen, het Heilooërbos, het Overbos, de Baafjespolder en de Oosterzijpolder. Doel is om het landgoed nog meer natuurwaarde te geven, bezoekers meer mee te nemen in de rijke cultuurhistorie en de ruimte voor heerlijke wandelingetjes te blijven houden.

Meld je aan

De boswachters horen graag de ideeën van liefhebbers van Nijenburg over bijvoorbeeld het beheer van het bos en meer natuur op en breder gebruik van het ijsbaanterrein, voor korte en lange termijn. We nodigen daarom belangstellenden uit om woensdagmiddag 16 oktober samen te fietsen en wandelen door het gebied.

Meld je snel aan via [email protected] !

Kom op de fiets

Aanvang om 13.00u bij het ijsbaangebouwtje. Einde rond 15.30u.

Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte
logo