Ga direct naar inhoud
Nieuws

Droge wandelpaden op landgoed Nijenburg

18 januari 2022 | Jowien van der Vegte

Afgelopen vrijdag is aannemer Van der Oord in opdracht van Natuurmonumenten begonnen met het opknappen van een aantal wandelpaden in het Heilooër Bos, onderdeel van landgoed Nijenburg.

opknappen wandelpaden landgoed Nijenburg

Natuurmonumenten laat elk jaar een aantal paden opknappen zodat je ook in de winter fijn kunt wandelen. Er wordt zand opgebracht wat een beetje bol wordt gelegd zodat de paden weer droog te belopen zijn. Nu is het pad achter de scouting aan de beurt en paden nabij de ingang van het vernieuwde fietspad bij de Kerkelaan. Ook paden in het Engelse Werk, het parkbos ten zuiden van het landhuis, krijgen droog zand.

Het Heilooër Bos en het Engelse Werk zijn onderdelen van Landgoed Nijenburg. Het Heilooër Bos is het centrale deel van het landgoed met het hondenlosloopgebied. Het is gemengd bos met enkele oude lanen met veel paddenstoelen en vogels. Het Engelse Werk is een van de parkbossen van het landgoed en is aangelegd in de Engelse romantische landschapsstijl. Kronkelpaadjes en verschillende beplanting geven je na elke bocht een ander beeld. Ook staan er stinsenplanten zoals de dichtersnarcissen, die straks in het voorjaar gaan bloeien.

Tijdens de werkzaamheden hoeven de paden niet afgesloten te worden. Wel kun je machines horen of tegen komen die het zand brengen en aanrijden. Hou je hond bij je op die plekken.

Tip: loop de gele route eens met de NatuurRoute-app. Zo lees je onderweg leuke dingen over Landgoed Nijenburg!

Close-up van narcis
Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte

Boswachter