Nieuws van de boswachter

Enquête over dreigende sluiting spoorwegovergangen landgoed Nijenburg

25 november 2020 | Jowien van der Vegte

De drie onbewaakte spoorwegovergangen op landgoed Nijenburg moeten verdwijnen. Dan wordt het landgoed in tweeën gehakt en kun je niet meer in het bos oversteken tussen het Overbos en het Heilooërbos. Wat betekent dat voor jou?

nijenburg

Natuurmonumenten is uiteraard groot voorstander van veilige spoorovergangen, maar wil ook dat het hele gebied goed toegankelijk blijft voor haar bezoekers. Wat betekent sluiting voor wandelaars, fietsers en hardlopers? Waarschijnlijk is ProRail bereid om één wandeltunnel te financieren. Maar er zijn nog twee spoorovergangen, wat gebeurt daar dan mee? Op die vraag zoekt Natuurmonumenten ook antwoord. Om beslagen ten ijs te komen in het overleg met ProRail en de gemeente heeft Natuurmonumenten input nodig van bezoekers van het gebied.

Lees hier meer over de dreigende sluiting en vul de enquête in!

De enquête stond open tot 14 december en is nu gesloten. We hebben 669 reacties gekregen. We danken alle mensen die gereageerd hebben voor hun moeite en betrokkenheid. De resultaten nemen we mee in de komende gesprekken met ProRail en de gemeente.

het spoor doorkruist het bos van landgoed Nijenburg

het spoor doorkruist het bos van landgoed Nijenburg

Jowien van der Vegte
Jowien van der Vegte
logo