Ga direct naar inhoud
Nieuws

Na storm is het bos gevaarlijk

05 juli 2023 | Mariska van der Leij

Na een zware storm zoals vandaag zomerstorm Poly is het gevaarlijk het bos te betreden. Met name in de gebieden waar de storm flink heeft huisgehouden zijn veel bomen omgevallen, takken uitgewaaid en staan verschillende bomen en loszittende takken nog 'op scherp'. Het is daarom momenteel niet veilig om Landgoed Nijenburg/ het Heilooër bos te betreden. Wij vragen iedereen dan ook om het gezonde verstand te gebruiken en weg te blijven totdat de paden vrij zijn en het bos weer veilig is.

stormschade LN

Onze boswachters zijn na de storm aan het werk om de schade te inventariseren en paden zo goed mogelijk vrij te maken. De komende dagen en zelfs weken zullen de boswachters, maar ook aannemers en boomverzorgers nog druk zijn. We proberen zo snel mogelijk onveilige situaties te verhelpen en omgewaaide bomen op te ruimen. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond kunnen bezoekers weer veilig het bos in. De verwachting is dat dit enkele dagen kan gaan duren. De fietspaden door het bos zijn inmiddels weer veilig.

Help ons bij het herstel!

Helaas is er ook flinke stormschade aan de monumentale linde op de Kattenberg. Een deel van de linde is afgebroken. Natuurmonumenten zal samen met experts bekijken of en welke maatregelen nodig zijn om deze boom voor de toekomst veilig te stellen.

Het door de storm veroorzaakte werk in het bos en aan de linde gaat behoorlijk wat tijd en extra geld kosten. Wil jij ons helpen de linde en het bos te herstellen? Dat kan door te doneren.

Doneren kan via www.nm.nl/donatie/nhn. Het via deze link gedoneerde geld komt daadwerkelijk ten goede aan het herstel van de linde en het Heilooërbos.

Alvast bedankt!

 

Linde op de Kattenberg na storm Poly
Mariska van der Leij