Nieuws van de boswachter

Veilige spoorovergangen Landgoed Nijenburg

03 mei 2022 | Mariska van der Leij

ProRail, gemeente Heiloo en Natuurmonumenten slaan de handen ineen om de niet bewaakte spoorwegovergangen op Landgoed Nijenburg in Heiloo veiliger maken. De spoorovergang op de Westerweg verdwijnt en de andere twee overwegen in het Heilooërbos worden vervangen door een tunnel of brug. De drie partijen hebben ze een intentieovereenkomst getekend om dit project gezamenlijk verder uit te werken.

Vogelvlucht Nijenburg

Afgelopen week hebben ProRail, gemeente Heiloo en Natuurmonumenten hiertoe een intentieovereenkomst ondertekend. In de overeenkomst staat dat de drie partijen de vastgestelde voorkeursoplossing met tunnels en/of bruggen het komende jaar verder gaan uitwerken tot een ontwerp en een raming van de realisatiekosten. ProRail pakt daarbij de uitwerking van de spoor kruisende delen op: fietstunnel en de voetgangersbrug/-tunnel. Gemeente Heiloo werkt de nieuwe verbinding aan de westzijde van het spoor verder uit.

Na deze planvormingsfase neemt de gemeenteraad van Heiloo pas een definitief besluit over de oplossing. Als de gemeenteraad instemt met de benodigde investering van de gemeente Heiloo, volgt een realisatieovereenkomst met ProRail en Natuurmonumenten.

Zie voor meer informatie: www.heiloo.nl/spoorovergangen

Mariska van der Leij
logo